Nieuwscategorie├źn
RSS feed
Laatste updates
Jan
17
Citrix kwetsbaarheid CVE-2019-19781
Geplaatst door Harmen de Vries aan 17 January 2020 16:43

Maakt u gebruik van onze Edumanager Online services, dan maakt uw organisatie zich mogelijk zorgen m.b.t. de onlangs gepubliceerde Citrix kwetsbaarheid, bekend als CVE-2019-19781.

Maakt u gebruik van het standaard portaal "portal.edumanageronline.nl" ?

Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van door bovengenoemde kwetsbaarheid geraakte Citrix onderdelen.

Doet uw organisatie mee met de Citrix Workspace pilot?

Als uw organisatie meedoet met de Citrix Workspace pilot, wordt er ingelogd via een door Citrix beheerde omgeving.
Deze omgeving is sinds 17 december beschermd tegen bovengenoemde kwetsbaarheid.

Meer lezen »

Sep
30
Storing verwerking resultaten Ilias op 2 september
Geplaatst door Edwin van den Berg aan 30 September 2019 13:51

Op 2 september 2019 is er een korte verstoring geweest van de verwerking van resultaten in Ilias. Hierbij kan verlies opgetreden zijn van resultaten. Is er een vermoeden dat dit ook bij jouw organisatie speelt, maak dan een ticket aan zodat we je verder van informatie kunnen voorzien en je eventueel verder kunnen helpen.

Meer lezen »

Jul
2
Beschikbaarheid Edumanager BackOffice (Update)
Geplaatst door Arthur Poortman aan 02 July 2019 09:33

Op dit moment is er een issue met het starten van Edumanager BackOffice.

We doen er alles aan om dit z.s.m. weer beschikbaar te maken.

Excuses voor het ongemak.

Update (13:20) - Edumanager BackOffice is weer beschikbaar!

Meer lezen »

Jun
18
Ondersteuning van Citrix Workspace software i.c.m. Edumanager Online
Geplaatst door Harmen de Vries aan 18 June 2019 13:56

Voor het starten van applicaties vanuit het Edumanager Online portaal wordt gebruik gemaakt van Citrix client software.
Zoals in de documentatie staat vernoemd is het portaal compatible met alle versies van het product Citrix Receiver.
Met ingang van augustus 2018 is Citrix Receiver echter vervangen door het product Citrix Workspace.

Als je gebruik wilt maken van deze nieuwe software variant, let dan op de compatibilteit i.c.m. het Edumanager Online portaal.
Op dit moment is Citrix Workspace versie 1903 de hoogste versie die nog compatible is met Edumanager Online:
https://www.citrix.nl/downloads/workspace-app/legacy-workspace-app-for-windows/workspace-app-for-windows-1903.html

Update 01-10-2019:
Op dit moment wordt opnieuw getest of de Edumanager Online omgeving compatible kan worden gemaakt met Citrix Workspace software.

Update 05-11-2019:
Er is in samenwerking met Citrix Nederland een mogelijke oplossing gevonden. Als alle testen succesvol kunnen worden afgerond, hopen we Edumanager Online z.s.m. compatible te kunnen maken met Citrix Workspace.

Meer lezen »

Jul
19
AFAS Online: Nieuwe inlogmethode en wijzigingen voor Edu Import Profit
Geplaatst door Harmen de Vries aan 19 July 2018 16:01

Gebruikt u Edu Import Profit in combinatie met AFAS Online? Dan moet de configuratie van uw Edu Import Profit applicatie hierop worden aangepast.

Vanaf juni 2018 is AFAS gestart met het overzetten van hun klanten naar een nieuwe inlogmethode.
Zie voor meer informatie: klant.afas.nl/nieuwe-inloggen-afas-online

Gebruikt u Edumanager Online?

U hoeft verder geen actie te ondernemen. L&M zal de configuratie van uw Edu Import Profit applicatie aanpassen.

Heeft u een lokale installatie van Edumanager?

Volg dan deze stappen:

1. Upgrade Edu Import Profit naar versie 1.16 of hoger (te downloaden vanaf download.lnm.nl)
  2. Zorg ervoor dat de machine waarop de Edu Import Profit applicatie wordt geïnstalleerd beschikt over .Net Framework 4.6.1 of hoger.
  3. Wijzig in het configuratie scherm van Edu Import Profit de verbindingsinstellingen van de App Connector.
    Voorbeeld op basis van fictief klantnummer "12345":
    • Oude URL: https://12345.afasonlineconnector.nl/profitservices/appconnectorget.asmx
    • Nieuwe URL: https://12345.soap.afas.online/profitservices/appconnectorget.asmx
      In de AFAS Profit Help kunt u meer informatie vinden over de nieuwe URL's: kb.afas.nl/connectoren
  5. Start de import en controleer na voltooiing van de import het logverslag op fouten.

Meer lezen »