Kennisbank
Gebruiksgegevens Online Diensten
Geplaatst door Martijn van den Berg aan 17 February 2017 10:24

Overzicht

Ga naar het L&M Dashboard om inzicht te krijgen in het gebruik van licenties en opslag.
Voor toegang tot deze dienst heeft u een L&M Support account nodig met de rol Volledig.

Dashboard

Het overzicht toont alle Edumanager Online en Ilias Online systemen die uw organisatie in gebruik heeft en wordt eens per 24 uur bijgewerkt. Aan iedere omgeving is een e-mailadres voor applicatiebeheer gekoppeld, dat o.a. wordt gebruikt voor het versturen van notificaties.
Per systeem wordt het gebruik van de opslagruimte getoond. Aanvullend wordt er bij Edumanager systemen het aantal beschikbare Edumanager Online accounts getoond. Bij Ilias systemen wordt de licentie en het huidige aantal gebruikers getoond. Overschrijdingen worden getoond in rode blokken.

De licentie en het huidige aantal gebruikers van Edumanager is alleen inzichtelijk via de Edumanager Backoffice applicatie:

  1. Browse naar het Edumanager Online portaal: https://portal.edumanageronline.nl
  2. Log in met een Edumanager Online account
  3. Start de Edumanager applicatie
  4. Klik in het hoofdmenu op: Help > Info...
  5. Klik op: Versie en Licentie


Storageplan

De standaard (gratis) storage limiet is voor alle omgevingen verhoogd naar 10GB. Aanvullende storage wordt volgens onderstaand storageplan berekend.

Verbruik Prijs per maand
 Tot 10 GB  Gratis
 10 - 50 GB  €50,-
 Aanvullende pakketten van 50 GB  €50,-


Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er bij een storage overschrijding en wat moet ik dan doen?

De hoeveelheid gebruikte storage wordt voor iedere online omgeving dagelijks gemeten. Via het e-mailadres voor applicatiebeheer wordt wekelijks een notificatie gestuurd bij een overschrijding zolang deze duurt. Er hoeft verder geen actie te worden ondernomen. Bij de start van de eerstvolgende maand wordt opnieuw gemeten en indien nodig het storageplan verhoogd. Het aangepaste storageplan wordt maandelijks doorberekend met een aanvullende factuur.

Welke data wordt gemeten en hoe kan ik deze eventueel beperken?

Voor de berekening van de gebruikte storage wordt alleen gekeken naar uw gebruikersdata, dat wil zeggen de data die u zelf toevoegd aan een omgeving. Het klinkt misschien logisch, maar het is dus verstandig om vooraf bewust te kijken naar de grootte van documenten, bijlagen, e-learning content etc. bij het toevoegen aan de omgeving. Daarnaast kunt u mogelijk oude of niet meer relevante data verwijderen uit uw omgeving. Pas op bij het verwijderen van e-learning content op basis waarvan resultaten worden overgedragen.