Sep
6
Wijziging Profit Connector in AFAS Online
Geplaatst door Martijn van den Berg aan 06 September 2016 13:07

Gebruikt u Edu Import Profit in combinatie met AFAS Online? Dan moet u binnenkort overstappen naar de App Connector.

De huidige Edu Import Profit werkt met een gebruikersnaam en wachtwoord (NTLM-authenticatie). Per 1 januari 2017 werkt NTLM-authenticatie niet meer op AFAS Online. U moet daarom op korte termijn overstappen naar de App Connector en deze inrichten voor Edu Import Profit. AFAS heeft een informatiepagina over de veranderingen: klant.afas.nl/appconnector

Bij de overstap zijn er inrichtingswerkzaamheden aan zowel AFAS Online als aan de Edu Import Profit kant nodig.

Gebruikt u Edumanager Online?

1. Autoriseer de Getconnectoren die Edu Import Profit gebruikt voor de App Connector. Edu Import Profit maakt gebruik van een "handmatige gebruikerstoken".
  2. Maak een ticket aan op support.lnm.nl of stuur een e-mail naar support@lnm.nl met daarin de "handmatige gebruikerstoken".

L&M zal vervolgens Edu Import Profit inrichten voor het gebruik van de App Connector. Als de inrichting voltooid is krijgt u een reactie via de ticket.

Heeft u een lokale installatie van Edumanager?

1. Autoriseer de Getconnectoren die Edu Import Profit gebruikt voor de App Connector. Edu Import Profit maakt gebruik van een "handmatige gebruikerstoken".
  2. Upgrade Edu Import Profit naar versie 1.13 of hoger (te downloaden vanaf download.lnm.nl)
  3. Wijzig in het configuratie scherm van Edu Import Profit de verbindingsinstellingen naar de App Connector.
    • URL: In de AFAS Profit Help kunt u meer informatie vinden over het opbouwen van de URL van GetConnectoren. De URL moet eindigen met appconnectorget.asmx
    • Token: De "handmatige gebruikerstoken". Vul de gehele token in, inclusief de tags, zoals in het volgende voorbeeld:
      • <token><version>1</version><data>58A1C697C5F3476F838199C0412F625C4F2C46E4CEA6735454FDBB9EEBEBD48</data></token>
  4. Klik in het Configuratie scherm op "Test verbinding" om de gemaakte instellingen te testen.
  5. Start de import en controleer na voltooiing van de import het logverslag op fouten.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik de GetConnectoren autoriseren voor de App Connector?

Kijk op klant.afas.nl/appconnector bij "Acties voor klanten / gebruikers van koppelingen". Hier vind u een verwijzing naar de stappen die doorlopen moeten worden.

Wie kan mij helpen bij het inrichten van de App Connector in AFAS Online?

Richt u de koppeling niet zelf in? Neem in dat geval contact op met de partij die de GetConnectoren in AFAS Online heeft ingericht.

Hoe weet ik welke GetConnectoren Edu Import Profit gebruikt?

Het logverslag van Edu Import Profit vermeld de gebruikte GetConnectoren. Om het logverslag te openen: Open Edumanager en log in met een gebruiker met een "admin rol". Open het scherm "Interface log" vanuit de map "LMX beheer" in de navigator. Selecteer de regel met de meest recente start datum. Klik dan in het menu op Extra --> Toon logverslag.

Heeft u een lokale installatie van Edumanager? Let dan op dat het logverslag gemaakt is door Edu Import Profit versie 1.13 of hoger of kijk in de configuratie van Edu Import Profit.

Wij maken geen gebruik van AFAS Online maar we hebben een lokale AFAS Profit installatie. Wat zijn de veranderingen voor ons?

Als u gebruik maakt van AFAS Profit met een lokale installatie dan hoeft u niets te doen.

Veranderd de koppeling inhoudelijk als we overstappen naar de App Connector?

Inhoudelijk veranderd er niets. De gebruikte GetConnectoren wijzigen niet. Alleen de manier waarop Edu Import Profit moet inloggen op AFAS Online wijzigt.

Wij maken gebruik van AFAS Online. Wat gebeurt er als ik niet voor 1 januari 2017 overstap naar de App Connector?

Dan worden vanaf 1 januari de gegevens uit AFAS Online niet meer in Edumanager bijgewerkt. Het gaat dan om gegevens als nieuwe medewerkers die in dienst komen, bestaande medewerkers die uit dienst gaan, leidinggevenden, wijzigingen in bestaande medewerkers etc. Uw personen bestand in Edumanager zal verouderen. Ook zullen er fouten in het Edu Profit Import logverslag komen te staan.